Dobos Sándor, 2019.11.07. | Jégkorong

Szünetel az Erste Liga és a korosztályos bajnokságok is ezekben napokban, mert válogatott szünet van a jégkorongozóknál. A Vasas több fronton is kiemelten érdekelt.

A legmagasabb korosztály, az U20-as férfiválogatott a franciaországi Vaujanyban vesz részt csütörtöktől egy négycsapatos felkészülési tornán. A magyar keretben Sági Máté és Gáspár Levente van ott a Vasasból, de a stábban is képviseltetjük magunkat Horváth András másodedző és Székely Csaba kapusedző révén.

Vas Márton csapata a decemberi, kijevi divízió I/B-s világbajnokságra készül, és a bő keret (stabil) tagja még Farkas Botond és Páterka Bence is a mieink közül, nekik is van esélyük a majdani vb-keretbe kerülni. A válogatott Vaujanyban az olaszokkal, a házigazda franciákkal és a szlovénekkel találkozik.

Gál Zsombor Olaszországba utazott az U18-as válogatott tagjaként, ez a korosztály is a divízió I/B-s vb-re készül, azt majd áprilisban rendezik meg, szintén az olaszok. Most egy négycsapatos tornán hangolnak a fiúk, Svasznek Bence irányításával, valamint többek között a Schiller-Vasas mellett dolgozó Szirányi Dániel fizioterapeuta segítségével.

Az U17-es válogatottban is ott vagyunk, a kapus Remete Gergő révén, ők Érden „tartanak össze”, és ennek keretében pénteken és szombaton Szlovákia U16-os válogatottjával mérkőznek.

Az A-csoportos világbajnokságra készülő felnőtt női válogatottban Mayer Fruzsina jóvoltából érdekelt a Vasas SC, ez a keret a szlovákiai Nagymihályba utazott, a Hat Nemzet Tornán Kínával, Dániával találkoznak a lányok a csoportban, majd jöhet a helyosztó a francia, a szlovák vagy a dán válogatottal.

Az U18-as női válogatott is talpon (vagyis korin) van, szintén Olaszországban vesznek részt a Négy Nemzet Tornán, a keretben a vasasos Metzler Reginával és Stróbl Larával.


Hirdetések