Dobos Sándor, 2019.11.04. | Vízilabda

Egy győzelem és két vereség a mérleg az országos bajnokság felsőházának negyedik fordulójából.

Országos Ifjúsági Bajnokság, 4. forduló:

Vasas SC–Szolnoki Dózsa 8-11 (1-2, 3-3, 2-3, 2-3)
Gólszerzők:
Vadovics L. 2, Pardi, Landherr, Magyar B., Juhász, Fótos, Gémesi, illetve Kovács M. 4 Szeghalmi 3, Bukta 3, Koltay

Plézer János edző:
„Kicsit messzebbről indítanám ezúttal az értékelésemet. Azt gondolom, az utánpótlás-nevelés nemcsak arról szól, hogy kiváló atlétákat neveljünk, hanem arról is, hogy felkészítsük a gyerekeket a civil életre, utat mutassunk nekik. Azt gondolom, a világot a maximumra való törekvés hajtja előre, az élet bármely területén. Ha mindig jobbak és jobbak szeretnénk lenni, ha folyamatosan magasabbra tesszük a lécet magunknak, ebben hiszek. Mióta bejutottunk a legjobb nyolcba, közel sem tudjuk azt nyújtani, mint azt megelőzően, kiderült, hogy az a játék, ami eddig ránk jellemző volt, és ami bejuttatott minket a felsőházba, jelenleg kevés, pontosabban arra elég, ahol éppen állunk. Sajnos, ez a realitás. Van most két hetünk, hogy ezen is gondolkozzunk. Be kell ugyanis látnom, hogy változtatnom kell a játékunkon, a jövőben valószínű, hogy több kockázatot is kell vállalnunk. Valószínű én is hibáztam bizonyos dolgokban, és lehet, hogy kevésbé tudom motiválni a csapatot, vagy nem sikerült átadnom azt a szemléletet, amiről az elején beszéltem, talán megelégedtünk, nem tudom. Vannak mutatók, amik jók, például a hat a hat elleni játékunk hatékonysága, ugyanakkor a felsőházas meccseink közül egyszer értük el a 11 gólt, egyszer a 10-et, a többin kevés gólt szereztünk. A legutóbbi két meccsen 2/18 volt az emberelőny-kihasználási statisztikánk, ez mondanom sem kell, hogy kevés. Hátul nem vagyunk elég stabilak ahhoz, hogy 6-7-8 lőtt góllal meccset nyerjünk. Ennél többet ugyanis a mostani játékunkkal nem tudunk lőni az élcsapatoknak. Ugyanakkor még mindig úgy érzem, hogy ez a csapat többre hivatott, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez bebizonyosodjon. Együtt keressük majd a megoldást, nincs veszíteni valónk.”

Csapatunk jelenleg az 5. helyen áll a felsőházban.

Országos Serdülő Bajnokság, 4. forduló:

Vasas SC–Szolnoki Dózsa 12-19 (2-5, 3-4, 4-5, 3-5)
Gólszerzők
: Gémesi 3, Sipos 2, Joko 2, Hajnal, Szilágyi, Tasi, Thuróczy, Varga B., illetve Koltay 7, Belényesi 5, Melkhun 3, Rikk 2, Paál, Nagy K.

Monostori Attila edző:
„Voltak jó mozzanataink ezen a mérkőzésen, több, mint korábban, ez pozitívum. Szép átlövésgólokat szereztünk, támadásban egész normális képet mutattunk. Viszont továbbra is nagy probléma, hogy rengeteg gólt ajándékozunk az ellenfélnek. Ezen kell javítanunk, hogy elkerüljük a könnyű gólokat. Van még hová fejlődni tehát.”

Csapatunk jelenleg a 7. helyen áll a felsőházban.

Országos Gyermek Bajnokság, 4. forduló:

Vasas SC–Szolnoki Dózsa 16-5 (4-0, 5-4, 5-0, 2-1)
Gólszerzők:
Szűcs 4, Peőcz Á. 4, Ragács 3, Tasi 2, Básity, Poór, Kölcze, illetve Németh B. 2, Kárcis, Kovács D., Forján

Homonnai Dániel edző:
„Egész héten keményen készültünk a Szolnok elleni mérkőzésre, az őszi szünet lehetőséget adott arra, hogy délelőtt is legyenek edzések. Megnéztük testközelből a helyszínen a hétközi KSI-Szolnok meccset is. Tudtuk, hogy Szolnok nagyon jó csapat, a gyerekbajnokság egyik legjobbja, viszont azt is, hogy két játékosuk eltiltás miatt nem játszik majd ellenünk. Sejtettük, hogy ha valamikor, akkor most el lehet kapni őket, ráadásul a meccs napján harmadik meghatározó játékosuk lebetegedett, így ő sem lehetett ott a szolnoki keretben. Ez persze semmit nem von le a játékosok érdemeiből, ez a három pont is ugyanannyit ér, mint egy másik. Jól játszott a csapat, tudatosan, mindenkinek játéklehetősége tudtam adni, kapust is cseréltem, így mindenki kellemes szájízzel hagyhatta el vasárnap az uszodát. Viszont nagyon várom a szolnoki visszavágót, és bízom benne, hogy komplett kerettel nézünk majd szembe, és tudjuk bizonyítani, hogy jó csapat, jobb csapat vagyunk. Örülünk, hogy eddig hibátlan a mérlegünk, most az a célunk, hogy ezt a naptári évet 5/5-ös mutatóval zárjuk, és így menjünk elégedetten és vidáman karácsonyozni.”

Csapatunk jelenleg - hibátlan mérleggel - vezeti a felsőházat a bajnokságban.


Hirdetések