Dobos Sándor, 2019.10.30. | Jégkorong

Nem sikerült továbblépnie a Schiller-Vasasnak a Magyar Kupa selejtezőjében, a Fehérvári Titánok kettős győzelemmel lépett tovább.

Magyar Kupa, selejtező, 2. mérkőzés:

Schiller-Vasas HC–Fehérvári Titánok 4-5 (3-1, 0-2, 1-2)

Vasas Jégcentrum, 100 néző, vezette: Gangel, Kókai, Mizsák, Pálkövi B.

Vasas: Szeles
Bukor 1, Gáspár – Farkas B., Inglis – Surányi, Tornyai – Hetényi P., Pápa B.
Bödök 1, Schmál (2), Szlama (2) – Rafaj, Székely-Mádai G., Turbucz (1) – Fliszár, Páterka, Szalma 1 (1) – Czakó (1), Csiki 1, Márton
Edző: Ladányi Balázs

Fehérvár: Gyenes
Mangone (1), Szabó B. – Horváth M., Kiss R. (1) – Imre P., McCutcheon (2) – Erdély B.
Balogh B., Sárpátki 1, Zion (1) – Campbell (1), Dézsi (1), Péter A. 2 – Almási (1), Mihály Ákos, Nagy Á. 1 – Kovács A., Madácsi (1), Rétfalvi 1
Edző: Kiss Dávid

Kiállítások: 6, illetve 14 perc
Kapura lövések: 25:47


A Schiller-Vasas 1-4-ről indult a második meccsre, amelyet egy nappal a Corona Brassó elleni Erste Liga-bajnoki előtt, szerda este játszott. Öt perc kellett ahhoz, hogy a fiúk ledolgozzák a háromgólos hátrányt, fantasztikusan indult a találkozó.

Bödök Bence, Szalma Zsolt és Bukor Rajmund góljával 3-0-ra vezettünk, így felsejlett a nagy bravúr lehetősége. A vendégek már az első harmadban elkezdték hűteni a kedélyeket, míg a harmadik húsz percre már 3-3-mal indultak a csapatok.

A mieink lendülete alábbhagyott, miközben a Fehérvár minden apró vagy nagyobb hibát kihasznált, így egy idő után már inkább azért küzdhettünk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Mivel az emberelőnyöket nem sikerült elég hatékonyan kihasználni, a győzelem végül nem jött össze, 3-5 után Csiki Attila már csak szépíteni tudott.

A Fehérvár játszhat a következő körben a DVTK-val.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas vezetőedzője:
„Minden elismerésem a fiúké, mert háromgólos hátrányból kezdtük a meccset, amit Fehérváron szedtünk össze. Ennek tudatában álltunk bele a meccsbe, ami mindig nehéz, ennek ellenére nagyon jól indult minden, 3-0-ra vezettünk, aztán a vége rémálom lett. Jöttek a hibáink, az ellenfél pedig kíméletlenül büntetett érte. A helyzeteink megvoltak ahhoz, hogy megnyerjük a meccset, de ahhoz, hogy négy góllal nyerjünk, ahhoz a végére már nem.”

Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője:
„Nagyon jól tudtuk, hogy bekövetkezhet az, hogy a Vasas ledolgozza a hátrányt, de szerettük volna ezt elkerülni. Azt kaptuk, amit megérdemeltünk, a Vasas jól állt bele, teljes mértékben irányították akkor a meccset, és izgalmas, nyílt lett a párharc. Utána kicsit sikerült felébrednünk, és játszani a játékunkat, és hála istennek sikerült a továbbjutás.”


Hirdetések