Jenkei András, 2019.10.12. | Röplabda

Az Extraliga első fordulójában Jászberényben lépett pályára a Vasas Óbuda.

Jászberény VT – Vasas Óbuda 2-3 (-15, 18, -13, 23, -10)
Jászberény, 300 néző.

Vezette: Tillmann, Árpás

Jászberény: Alishanova 5, Szilcsenkova 12, Borsos 4, Ventura 17, Tóth E. 12, Bulajic 10. Csere: Radomszki (liberó), Mészáros, Faragó 1, Szerényi.
Vezetőedző: Makai Péter

Vasas: Ana Tiemi 7, Török K. 21, Kalicanin 12, Kjelstrup 15, Dékány 19, Abdulazimova 11. Csere: Juhár (liberó), Bleicher R., Villám L. 1, Gyimes.
Vezetőedző: Jakub Głuszak

A hét elejei sikeres BL bemutatkozás után, péntek este a hazai színtéren is elindult aktuális menetelésére a Vasas Óbuda.  Látszólag nem tűnt megoldhatatlannak a feladat, ám több riválisunkhoz hasonlóan a jászságiak  is erősödtek, számos légióssal soraikban vágnak neki ennek a bajnoki idénynek, így egyáltalán nem számíthattunk magától értetődő könnyű sikerre. Hozzátéve azt is, hogy tétmérkőzésekből azért még igencsak kevés van a háta mögött az idei vasasos-formációnak.
A találkozó aztán igazolta is az előbbi gondolatmentet. Az öt szetten túl, volt egészen fölényesen teljesített szakaszunk is, emellett pedig két játékrészben is alulmaradtunk a motivált hazaiakkal szemben. Lengyel vezetőedzőnk többnyire az általa jelenleg a legerősebbnek gondolt kezdőcsapatot  tartotta a pályán, a lányok pedig ha nem  is könnyedén de behúzták a mérkőzést, így győzelemmel rajtoltak az Extraligában.


Hirdetések