Jenkei Dániel, 2019.10.07. | Úszás

Nagy érdeklődés övezte a Duna Arénában az úszók világkupa-sorozatának hazai állomását, és a zárónapra a Vasas-érem is megszületett: a 17 éves Szabó-Feltóthy Eszter 200 háton lett harmadik.

- Megint nagy élmény volt a Duna Arénában úszni, tavaly már versenyeztem a budapesti világkupán, de az nem sikerült olyan jól, sokkolt kicsit a közönség, mostanra viszont beleedződtem, amihez persze kellett a nyári ifi világbajnokság is, amit szintén itt rendeztek. - kezdte értékelését klubunk úszója, Szabó-Feltóthy Eszter, aki harmadikként csapott célba 200 háton, 2:13.17-es idővel.
 

- Ez azért elmaradt az egyéni legjobbamtól, de egyrészt október eleje van, másrészt több mint két hétig betegeskedtem, és mindössze négy napot tudtam rendesen edzeni a világkupa előtt. Ezt figyelembe véve magamat is megleptem, hogy milyen jól ment az úszás. Ötödik legjobb időm volt, de mivel előlem ketten visszaléptek, így azért volt előzetesen sansz a dobogóra 200 háton, de az előbb említett okok miatt nem igazán mertem reménykedni ilyesmiben. A nyári két vb-negyedik hely után különösen jó, hogy megtörtem a Duna Aréna átkát, és most érmet vihettem haza. – mondta el 17 éves tehetségünk, aki decemberben indul újra versenyen, addig - ahogy ő fogalmazott - gyűjti a bankban a kilométereket.

Szabó-Feltóthy Eszter a magyar válogatott tagjaként vehetett részt a hazai világkupán, de klubszínekben még több Vasas-induló is akadt rajta kívül, hiszen Okos Ákos, Galamb Szimonetta, Molnár Nóra, Szabó-Feltóthy Laura, Labán Eszter és Kutasi Máté is szerencsét próbált.

Közülük Kutasi Máténak sikerült 200 mellen döntőt úsznia, ahol a nyolcadik helyen végzett.

 

(fotó: MÚSZ)


Hirdetések