Dobos Sándor, 2019.09.26. | Vízilabda

A VasasPlaket 6-2-es hátrány után ébredt fel, és Sélley-Rauscher Domonkos, valamint Bóbis Botond gólerős játékával 13-11-re legyőzte egyik nagy riválisát az E.ON OB I csütörtöki játéknapján.

E.ON OB I, 4. forduló:

VasasPlaket–Budapesti Honvéd SE 13-11 (2-4, 3-2, 5-3, 2-2)
Komjádi-uszoda, 250 néző, vezette: Füzesi, Kun

Vasas: Dévai – Török B. 1, Miklós L. 1, Bencz, Halek, Hegedüs G., Nikic 1. Csere: Kiss B. 1, Simon H. 1, Takács B., Sélley-Rauscher 4, Bóbis B. 4. Vezetőedző: Bóbis Máté

Honvéd: Decker A. – Lukács Á., Illés, Simon R. 1, Tóth Gy. 2, Manhercz Á. 1, Szirányi 1. Csere: Fejős 1, Kevi, Fülöp 4, Kardos A., Juhász Zs. 1, Gregor. Vezetőedző: Merész András

Gól/emberelőny: 4/10, illetve 7/13
Ötméteresek: -, illetve 2/3
Kipontozódott: Hegedüs G. (26.)
Kiállítva cserével: Takács B. (21.)


Három győzelem az egyik, három vereség a másik oldalon. Ez volt az alapállás a Vasas-Honvéd bajnoki előtt, a mieink első győzelmükre készültek.

Rögtön az első támadás során emberelőnybe került a Honvéd, amelyet Simon Roland értékesített is, gyorsan megszerezte tehát a vezetést a vendégcsapat. Akciógóllal egyenlített Slobodan Nikic, majd Dévai Kristóf fogta meg Manhercz Ádám büntetőjét! Egy gyorsan ellőtt előny (Decker Attila fogta) után Tóth Gyula vette vissza a vezetést a vendégeknek, eseménydúsan indult a meccs. És úgy is folytatódott.

Fülöp Bence lőhetett büntetőt Miklós Levente második hibája után, ezt már nem hibázta el a Honvéd, sőt, aztán a némiképp tétova támadásaink után Manhercz Ádám már háromgólosra hizlalta a vendégelőnyt (1-4). Török Béla emberelőnyös gólja úgy kellett a negyed végén, mint egy falat kenyér.


Fotó: Vasas Attila

A második szakaszban kettős emberelőnyt is hibázott a Vasas, miközben a Honvéd kiválóan blokkolt, és elöl is nagyon magabiztos volt, a fiatal Tóth Gyula második gólja már 6-2-es vendégelőnyt eredményezett. De ezután valami történt, és a Komjádi-uszoda közönsége olyan fordítást láthatott, amit a Vasastól nagyon régen.

Előbb Sélley-Rauscher Domonkos szépített 2 és fél perccel a nagyszünet előtt, majd Simon Henrik és Sélley-Rauscher újabb találatával (fórból), visszajöttünk, életben maradtunk – 5-6.

Nagyszünet, nagy levegő...

S aztán jött a kiváló folytatás: szellemesen támadtunk a harmadik negyed elején, Sélley-Rauscher Domonkos két, Kiss Bálint és Bóbis Botond egy-egy góljával 9-6-ra elhúztunk, állva hagytuk a vendégeket – ez nem más volt, mint egy 7-0-s roham!

Fejős Róbert szépített, majd Bóbis használt ki egy fórt, Fülöp Bence válaszolt rá (10-8), kezdett roppant izgalmassá válni a mérkőzés.

Fontos volt, hogy végződik a negyed! Nos, kettős emberhátránnyal zárult számunkra és egy bekapott góllal, Szirányi Balázs pimasz lövésével 10-9-ről kezdődhetett az utolsó negyed.

Hegedüs Gábort vesztettük el az elején, majd Juhász egyenlített (10-10), hogy aztán Miklós Levente jelezze távoli akciógóljával, hogy a meccs kezdetén összeszedett két hiba után még szeretne beleszólni a végjátékba, 11-10. Sőt, egy szép blokk után Török Béla indította Halek Mártont, ő Bóbis Botondhoz passzolt, aki bepöccintette, ismét két góllal vezettünk. Ez már elég kell, hogy legyen, mondogatták a Vasas-drukkerek, és elég is volt. Bár Fülöp Bence még szépített, ezzel négygólos játékossá vált, csakhogy Bóbis Botond sem akart lemaradni róla és Sélley-Rauscher Domonkosról – ő is betalált még, így 13-11-re megnyerte a VasasPlaket a nagyon fontos bajnokit.

Jövő szombaton a Szentes érkezik a Komjádi-uszodába.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések