Dobos Sándor, 2019.09.26. | Kosárlabda

A Vasas Akadémia ebben a szezonban is egy kiegyensúlyozott bajnokságban szeretne minél előkelőbb helyen zárni.

A két évvel ezelőtti bravúros második hely után a 2018/19-es szezonban hetedik lett az NB I/B Piros csoportjában a Vasas Akadémia felnőttcsapata. Sikerült a rájátszást tehát ismét elérni, és nyilvánvaló, hogy ezt próbálja a pénteken kezdődő bajnokságban is célként kitűzni maga elé a gárda.

Nem lesz könnyű feladat, mert ha lehet azt mondani, tovább erősödött a bajnokság, két nagy hagyományokkal bíró vidéki „fellegvár” csatlakozott a mezőnyhöz a Baja és a Salgótarján személyében, a többiek pedig tartják magukat egy elég magas szinten.

De a Vasas is tartja magát, és mivel kevésbé változott a mostani keret, lehet számítani egyfajta állandóságra. A stáb ezzel együtt bővült, a nemzetközileg is elismert német szakember, Stephen Arigbabu segíti Faragó Péter vezetőedző munkáját, emellett ő lett az U20-as csapatunk vezetőedzője, de foglalkozik az U18-asokkal is. 166-szoros német válogatott volt, játszott Görögországban és Olaszországban, majd pár éve már edzőként dolgozott.

Vezetőedzőnk szerint az érkezése sokat segít a szakosztálynak:

„Képzőedzőnk, szakmai igazgatónk, Harald Stein tavaly is velünk dolgozott már, kitűnő mentorom volt az előző szezonban, most csatlakozott a nyár elején a Vasas Akadémiához Stephen is, aki korábban világbajnoki bronzérmes és Eb-ezüstérmes volt játékosként” – mondta Faragó Péter. – Mind a személyisége, mind a szakmai tudása segít, szinte mindenkinek. Még jobb lett ez a stáb, remek emberek is ők. Nem azok, akik titkolják a szakmai tudásukat, vagy éppen valamifajta misztérium veszi őket körül, hogy mekkora szakmai zsenik. Nem, ők is minden nap elvégzik ugyanúgy a munkát, minden nap megbeszéljük a dolgokat, segítjük egymást. Ők is tudnak tőlem tanulni, én is tőlük, úgyhogy nagyon jó a kapcsolat közöttünk, megvan a megfelelő tisztelet is. Nagyon jó ilyen közegben dolgozni” – tette hozzá.

Ami a játékoskeret változásait illeti: Katona Róbert abbahagyta a játékot edzői feladatai és tervei miatt, ő az U14-es serdülőcsapatunk edzőjeként dolgozik már. Túl is van az első fordulókon a fiatalokkal, remekül vették az akadályokat, a Kiss Lenke Kosársuli A-csapatát 69-29-re, a Zsíros Akadémiát 71-52-re győzték le, hazai pályán.

„Veszteség számunkra Robi távozása, meghatározó játékosunk volt, érkezett viszont Debreceni Dániel a Honvédtól, ő pedig nyereség a számunkra. Azt a palánk alatti helyet, amire nekünk szükségünk van, ő pótolhatja a játékával. Az utánpótlásból érkeztek fel játékosok, például Radics Gerzson, aki U18-as válogatott, nagy tehetség, aki remélem, egyre több szerepet kap majd nálunk is. Egyébként a  képzőnapjainkon a legjobb U16-os játékosok is csatlakoznak hozzánk” – említette Faragó Péter vezetőedző.

A Vasas Akadémia Salgótarjánban kezdi a szezont, egy nehéz bajnokival, a nógrádiak ugyanis nagyon készülnek az új szezonra. A mieink pénteken fél egykor indulnak Budapestről, maga a mérkőzés 19 órakor kezdődik.

A Vasas Akadémia kerete a 2019/20-as szezonban:

2 Csík Richárd, 3 Horváth Botond, 4 Radics Gerzson, 6 Moravcsik Áron (csapatkapitány), 13 Boros Márk, 15 Andrássy Géza, 18 Meződi Patrik, 23 Barócsi Ádám, 24 Csík Roland, 25 Kelemen Ádám, 30 Kozma Norbert, 35 Steier Bence, 37 Kódor Tamás, 41 Debreceni Dániel, 50 Sólyom Botond, 77 Kelenföldi Domonkos, 95 Gászner Flórián

Vezetőedző: Faragó Péter
Edző: Stephen Arigbabu

A Vasas Akadémia első öt mérkőzése:

Szeptember 27., péntek, 19 óra:
Salgótarjáni SKE – Vasas Akadémia

Október 5., szombat, 16 óra:
Vasas Akadémia – HÜBNER-Nyíregyháza BS

Október 12., szombat, 17 óra:
Bajai Bácska FKE – Vasas Akadémia

Október 19., szombat, 18 óra:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Vasas Akadémia

Október 26., szombat, 16 óra:
Vasas Akadémia – Budapesti Honvéd


Hirdetések