Jenkei Dániel, 2019.09.20. | Kézilabda

14.30-tól ünnepélyesen leleplezik a Sterbinszky Amáliáról elnevezett új csarnok névtábláját, utána pedig jön a szezon első hazai meccse, amelyen a Vasas SC a NEKA gárdáját fogadja.

A RÉGI CSARNOK

Az 1970-es években a Fáy utcai szabadtéri salakos, majd később bitumenes pályákon kezdte el nagy menetelését a Vasas női kézilabdacsapata.

Az új, immár fedett csarnokot elsőként a Népsort 1977. március 12-i száma említi, amelyben röviden beszámolnak róla, hogy a Centenáriumi Kupán játszották az első mérkőzéseket a korszerű Fáy utcai csarnokban. Az ünnepélyes avatóra eredetileg 77’ májusában került volna sor, de végül szeptemberre tolódott a nagy nap, és ez volt Bujdosó Ágota búcsúmeccse is egyben.

 


Negyven éven át, 2017 május 13-ig ez volt a Vasas kézilabdázóinak otthona, a Kozármisleny elleni győzelemmel búcsúztunk a legendás arénától.

 

 

AZ ÚJ CSARNOK

A Vasas Sport Club a magyar kormány támogatásával valósította meg az 1977-ben épült Fáy utcai kézilabdacsarnok és a hozzátartozó fejépület felújítását. A létesítmény funkcionális, használhatósági, energetikai és építészeti szempontból egyaránt korszerűbbé vált.

A beruházás során fontos szempont volt, hogy a felújított létesítmény a 2012-ben átadott kézilabdacsarnokhoz illeszkedő belső és külső kialakítást kapjon.

A csarnok tervei a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai bevonásával készültek, így a felújított létesítmény megfelel a legmagasabb osztályú mérkőzések rendezési követelményeinek, valamint a modern televíziós közvetítési feltételeknek.

A játéktér parkettaborítást kapott, melynek kiválasztásában a Vasas jelenlegi és korábbi játékosai, valamint sportszakemberei is részt vettek.

Fontos újítás, hogy a lelátók átépítésével további hasznos területeket nyert a létesítmény, így több öltöző és több tároló helyiség fogja kiszolgálni a szakmai igényeket.

Utóbbi kapcsán nagy segítséget jelent a megnövekedett a játéktér, valamint a fejlesztés által létrehozott új funkciók is, így például a masszázshelyiség és az orvosi szoba. A szakosztályi munkát ezen felül új irodahelyiségek és speciálisan felszerelt klubszoba által kínált lehetőségek is támogatni fogják a mindennapok során.
 

 

A NYITÓMECCS

Szeptember 21-én 15 órától a Vasas SC-NEKA NB I/B-s mérkőzéssel avatjuk fel az új csarnokot, Penszki Gergely együttese Csurgón vereséggel kezdte a bajnokságot, a Kiss Szilárd vezette NEKA viszont magabiztos győzelmet aratott a Mohács ellen, így nem lesz könnyű dolgunk szombaton.

Íme a Vasas SC 2019/2020-as csapata.


Hirdetések