Dobos Sándor, 2019.09.16. | Sportlövészet

Egyéniben nem sikerült bejutnia a döntőbe a Vasas SC sportlövőjének a bolognai kontinenstornán, az 50 méteres három testhelyzetes számban.

Pár hete nagy meglepetésre országos csúccsal lett felnőtt magyar bajnok Gáspár Lalita a kisöbű szabadpuska 50 méteres, 3 testhelyzetes számában. Jó ideje ez a fő száma tehetségünknek, akinek nem volt szerencséje az országos bajnokságot megelőző válogatókon. Negyedik lett összesítésben, ezzel éppen lemaradt a felnőtt Eb-re utazó keretből – annak végül Horváth Lea, Bajos Gitta és Toma Dorina lett a tagja. Bajos végül harmadik lett a fekvő versenyszámban az Európa-bajnokságon, míg a Dénes Eszter-Hammerl Soma duó megnyerte az Eb-t a vegyes csapatok kiírásában.

A juniorok között ott volt Bolognában Lalita, ugyanakkor most is elpártolt tőle a szerencse: a három testhelyzetes versenyszámban 1156 kört lőtt, csakúgy, mint három másik induló. Mindannyian egy egységgel maradtak el a 8. helyen a döntőbe becsúszó, 1157 kört teljesítő német Melissa Rusheltől, így nem jutottak a fináléba – pech, összesítésben a 12. lett Gáspár Lalita.


Fotó: MTI

Az alapverseny alapján hirdettek győzteseket a csapatversenyben, itt a magyar lányok (Dénes Eszter, Gáspár Lalita, Lovász Dorina) a 2., a 12. és a 26. helynek köszönhetően bronzérmesek lettek.

Eredmények – sportlövő Európa-bajnokság (25, 50 méter), Bologna:

Juniorok, 50 méter, fekvő testhelyzet:

27. Gáspár Lalita 610.8 kör
(A magyar küldöttségből Dénes Eszter 14., Lovász Dorina 18. lett.)

Juniorok, 50 méter, 3 testhelyzet:

12. Gáspár Lalita 1156 kör (ezzel 1 körrel maradt le a döntőtől)
(A döntőben Dénes Eszter, az UTE versenyzője 8. lett – az alapversenyben 2. helyen zárt –, míg Lovász Dorina 26. lett.)

Csapatban:
3. Magyarország (Dénes Eszter, Gáspár Lalita, Lovász Dorina)

Juniorok, 50 méter, vegyes csapat:

18. Gáspár Lalita, Kiss Viktor 403,7 kör
(A Dénes Eszter-Hammerl Soma duó megnyerte az Eb-t.)


Hirdetések