Jenkei Dániel, 2019.09.15. | Kézilabda

Nem sikerült a bajnoki premier: egy góllal alulmaradt Penszki Gergely csapata a Csurgó otthonában.

NB I/B, Nyugati-csoport, I. forduló

Csurgói NKC-Vasas SC 25-24 (12-12)

Gólszerzőink: Takács Fruzsina (7), Ivanics Dóra (3), Hansághy Beatrix (3), Kiss Klaudia (3), Tóth Melinda (3), Hadnagy Fanni (2), Moharos Vivien, Birtalan-Gidai Eszter, Szilovics Fanni


A biztatóan sikerült felkészülési meccsek és a döcögős Magyar Kupa-találkozó után nagyon várta már mindenki az első NB I/B-s mérkőzést a 2019/2020-as szezonban. Azzal együtt, hogy az első három bajnokira nagyon jól formaidőzítésre volt szükség, hiszen masszív, jó csapatok ellen kezdtünk, ezt Penszki Gergely vezetőedző is hangsúlyozta az elmúlt hetekben.

Nos, sem ő, sem a csapat nem ilyen premierről álmodott, hiszen egy góllal alulmaradtunk Csurgón, ahol jól szálltunk be a meccsbe, a szünetben döntetlen volt, a második félidőben azonban különböző okok miatt szétnyílt a találkozó, így 10 perccel a vége előtt már hattal is ment az ellenfél.

Innen Takács Fruzsináék huszáros hajrába kezdtek, sikerült is egyenlíteni, de a feszültségektől sem mentes hajrában az utolsó gólt a hazaiak dobták, így Csurgón maradt minden pont.

Penszki Gergely vezetőedző így nyilatkozott honlapunknak a találkozó után:

- Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, a Csurgó jelentősen megerősödött, nálunk pedig akadtak kulcsjátékosok, akikre nem számíthattam, vagy nem tudtak edzeni az első bajnoki előtt. Magáról a meccsről több síkon lehet véleményt formálni, de egyik esetben sem lehet a tényeket megváltoztatni.  A legfontosabb ilyen tény, hogy veszítettünk. Ennek okait átgondoltan, higgadtan értékelni nagyon nehéz azonnal a mérkőzés után. Tény az is, hogy a második félidő első tizenöt percében kihasználatlanul maradtak a tiszta gólhelyzetek és büntetők is. Tény, hogy ezek után elképesztő mélységből, hatalmas energiákat mozgósított a csapat, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, és ekkor történt három olyan játékvezetői döntés, ami minket sújtott, és véleményem szerint jelentősen befolyásolta a végeredményt, hiszen a mi tiszta gólhelyzeteinknél születtek. Az utolsó tíz percet így hiába nyertük meg 7-2 re, ezért nem járt pont. Egy dolog biztos, mennünk kell tovább, mert a következő két meccsünk sem lesz sétagalopp.


Hirdetések