Jenkei Dániel, 2019.09.10. | Ökölvívás

Harcsa Zoltán hiányában két Vasas-versenyzőért izgulhatunk az ökölvívók idei legfontosabb versenyén.

Érdekes szituációkba keveredik az ökölvívósportág az utóbbi időszakban, és ebbe a nem túl pozitív láncolatba beleillik az is, hogy a 2019-es felnőtt világbajnokságot az év elején Szocsiból Jekatyerinburgba költöztették.

A magyar válogatott háza táján is speciális a helyzet, hiszen a válogatott kerettagok az elmúlt hetek felkészülését már egy kazah edző,  Bolat Nijazimbetov keze alatt végezték, és ő is hirdetett keretet a vb előtti napokban.

A döntés után két vasasosnak szurkolhatunk Jekatyerinburgban, 63 kg-ban Fodor Milán részvétele nem meglepetés, ő a román Suciu ellen kezdi meg szereplését. Regnáló országos bajnokunk formája jónak mondható, az elmúlt egy hónapban gyakorlatilag végig edzőtáborokban készült.

A felkészülése alapján reális, hogy néhány meccset nyerjen, ezzel esélye nyílhatna a 2020-as év első hónapjaiban Angliában rendezendő európai olimpiai kvalifikációs versenyen való eredményes szereplésre.

Kozák László lesz a másik világbajnoki résztvevőnk Oroszországban, ő Vadász András helyett "kvázi" beugróként vesz részt, és 69 kg-ban erőnyerőként a második körben egy kanadai vagy moldáv versenyzővel találhatja szembe magát.

Felmerülhet a kérdés, hogy mi a helyzet a legjobb magyar bokszolóval, a szintén vasasos Harcsa Zoltánnal. Nos, ő egy jól sikerült könyökműtét után lábadozik, így még nem lehet ott a világbajnokságon, de feltett célja, hogy a jövő év elején kivívja a tokiói olimpiai részvételt.


Hirdetések