Dobos Sándor, 2019.08.30. | Vízilabda

Kaposváron az első helyezett jut csak tovább a BENU Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Elkezdődik a vízilabdaszezon a hétvégén, korán. Merthogy januárban olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságot rendeznek Budapesten, így a klubszezon kezdete ezúttal előrébb tolódott. A bajnokság is hamarosan, jövő hét szerdán elindul, de előtte még a BENU Magyar Kupa-selejtezőiben kell bizonyítani.

A Vasas legutóbb 2014 őszén jutott tovább a selejtezőkből, azaz öt sikertelen szezon után ismételhetné meg ezt a bravúrt. Tekintve, hogy minden csapat jelentősen átalakult a nyáron, és egyetlen tétmérkőzést sem játszottak még az érintettek, lehetetlen megjósolni az erőviszonyokat.

Annyit talán mégis lejegyezhetünk, hogy kiegyensúlyozott a csoport, más kérdés, hogy Kaposváron nem mostanában nyertünk utoljára, és akkor itt csak a hazai csapattal szembeni mérlegre (vagy ha úgy tetszik törleszteni valóra) gondoltunk.

Csapatunk egy háromnapos debreceni edzőtábort kivéve Budapesten készült a szezonra (ott négy kétkaput is játszott), illetve a héten Dorogon járt, ahol a Honvéddal játszott edzőmeccset (16-13-ra nyert a Honvéd), majd csütörtökön a Tatabányával edzett.

Kaposváron nemrég adták át az új uszodát, ezt a selejtezőtornát már ott játsszák.

Dévai Kristóf, első számú kapusunk rövid előzetese.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A BENU Magyar Kupa kaposvári selejtezőjének programja:

Szeptember 1., vasárnap:

Budapesti Honvéd SE–Kaposvári VK – 10:30
Szegedi FVCS–VasasPlaket – 12:00

Kaposvári VK–Szegedi FVCS – 16:00
VasasPlaket–Budapesti Honvéd SE – 17:30

Szeptember 2., hétfő:

Kaposvári VK–VasasPlaket – 10:00
Szegedi FVCS–Budapesti Honvéd SE – 11:30

A csoportok első helyezettje jut a legjobb nyolc közé, ahol automatikusan ott van a Ferencváros, az OSC, a Szolnok, az Eger és a Miskolc, azaz a tavalyi szezon alapján a nemzetközi kupába jutott együttesek.

A VasasPlaket kerete a 2019/20-as szezonban:

Dévai Kristóf, Korom Dániel – kapusok

Bencz Rolf, Bóbis Botond, Miklós Levente, Kiss Bálint, Sélley-Rauscher Domonkos, Török Béla, Simon Henrik, Halek Márton, Hegedüs Gábor, Takács Bálint, Slobodan Nikić, Vogel Simon, Trombitás Tamás, Makszim Soma - mezőnyjátékosok

Vezetőedző: Bóbis Máté
Kapusedző: Mátéfalvy Csaba


Hirdetések