Dobos Sándor, 2019.08.27. | Vízilabda

Közvetve a dorogi vízilabdaélet további épüléséhez és népszerűsítéséhez járult hozzá a VasasPlaket csapata egy keddi felkészülési mérkőzéssel.

A kupa- és bajnoki szezonra készül a Vasas csapata, szeptember 1-jén a kaposvári Magyar Kupa-selejtezővel elkezdődik az új idény. A keményebb edzéseket szakította meg egy dorogi vendégjáték kedden késő délután – de a Budapesti Honvéd elleni gálamérkőzés jobban hasonlított edzőmeccsre, és ez most mindkét félnek kedvezett.

„Ez a mérkőzés a célnak tökéletesen megfelelt, jól illeszkedett a programba” – fogalmaztak a Vasas játékosai és a szakmai stáb tagjai is a végül 16-13-as Honvéd-sikerrel végződő találkozó után.

S hogy mit kerestünk Dorogon? Nos, a helyi Új Hullám SE imponáló igyekezettel építi a helyi vízilabdaéletet, ennek keretében egy ideje már együttműködik a Budapesti Honvéddal. A keddi eseményen azt is bejelentették, hogy ez az együttműködés az úszók tehetséggondozására is kiterjed majd a jövőben, de köszöntötték Györe Lajost is a mérkőzés előtt, a mesteredző sokat segített az elmúlt időszakban a helyi pólóélet alakításában.

A Honvéd edzőpartnerének hívták tehát meg csapatunkat, és Bóbis Máté, valamint Merész András vezetőedzők azt kérték a fiúktól, tegyék oda magukat (persze, óvatosan), nem bohóckodás folyt tehát a vízben. Vér azért nem folyt, érezhető volt, hogy vigyáztak egymásra a játékosok, de akadtak remek megoldások is – kiemelnénk a 16 éves Sipos Balázs teljesítményét (és az egyik gólját) vagy a másik oldalon Tóth Gyula bátor játékát.

Hamarosan már jóval komolyabb feladatok jönnek, vasárnap ez a két csapat már a Magyar Kupa selejtezőjében találkozik Kaposváron, szeptember 4-én pedig az OSC elleni mérkőzéssel elkezdődik a bajnokság is.


Felkészülési mérkőzés, Dorog:

Budapesti Honvéd SE–VasasPlaket 16-13 (2-4, 6-5, 5-1, 5-3)
Dorog, vezette:
Marjay, Nóvé

Honvéd: Decker A. – Kardos A. 1, Tóth Gy. 2, Illés 1, Szirányi 1, Kevi 1, Fülöp 5. Csere: Lukács Á. 1, Simon R. 1, Fejős 1, Gregor 1, Molnár G. 1. Vezetőedző: Merész András

Vasas: Dévai – Török 1, Miklós L. 1, Sélley-Rauscher 2, Hegedüs G. 1, Halek 1, Vogel Simon 1. Csere: Korom D. (kapus), Sipos B. 2, Makszim 1, Simon H., Kiss B. 2, Takács B. 1, Trombitás. Vezetőedző: Bóbis Máté


Hirdetések