Jenkei Dániel, 2019.08.26. | Kézilabda

Balatonboglári minitornával folytatta a felkészülést Penszki Gergely csapata.

Nagyszabású tornasorozatot rendezett a Nemzeti Kézilabda Akadémia a saját balatonboglári főhadiszállásán a hétvégén, amelynek részeként felnőtt női csapatunk is pályára lépett.

A mieink a NEKA mellett az osztrák bajnok WAT Atzgendorffal és a horvát ezüstérmes RK Lokomotiva Zágrábbal - tehát igazán erős ellenfelekkel - vívhattak minitornát.

Felkészülési meccsek ide vagy oda, a házigazdák elleni első találkozó nem volt igazán szívderítő, nyolcgólos vereséget szenvedtek a mieink, akik majd a szeptember 21-i csarnokavatón, immár élesben vághatnak vissza a NEKA csapatának.

A szombat délutáni folytatás jobban sikerült, ekkor szoros meccsen legyőztük az osztrákokat, majd másnap délelőtt hasonlóan nagy csatában kikaptunk a zágrábi gárdától. Összességében négy csapatból a harmadik helyen zártunk.

Penszki Gergely vezetőedző pedig ezúttal is értékelt honlapunknak:

- Az erős mezőnynek kifejezetten örültem, sokkal hangsúlyosabban kijöttek azok a hibák, amiket javítani kell a bajnokság kezdetéig. Ahogyan a legutóbbi Eger elleni viszonylag sima győzelemnél beszéltünk róla, most is azt gondolom, az eredményből messzemenő következtetést levonni nem lehet, a játék és résztaktikai feladatok sokkal fontosabbak. Nem a legfrissebben érkeztünk a tornára, de ilyen állapotban is lényegesen többet várok a lányoktól, mint amit ezen a hétvégén mutattak. A csapat néhány szerkezeti felállását biztatónak tartom, azonban sok olyan rész van, amit pontosítanunk kell még. Összességében hasznos mérkőzéseken vagyunk túl, sok tapasztalattal.

A heti edzések után a hétvégén újra torna vár a csapatra, ezúttal Orosházán, ahol a mieink az "A" csoportba nyertek besorolást, a Hajdúnánással, a Kecskeméttel és a Szeged KKSE-vel egyetemben. 

Csapatunk augusztus 31-én 14 órától a torna első meccsét játssza a Hajdúnánás ellen, szombaton 11.30-kor a Szegeddel találkozunk, 19 órától pedig a Kecskeméttel zárjuk a csoportkört.

A helyosztókra ezt követően vasárnap 10 és 16 óra között kerül majd sor.


V. NEKA-kupa–Nádorfi-emléktorna:

Vasas SC – NEKA 21-29

Vasas SC – WAT Atzgersdorf 30-28

Vasas SC – RK Lokomotiva Zagreb 23-25 

 

Végeredmény:

1. RK Lokomotiva Zagreb 
2. NEKA
3. Vasas SC
4. WAT Atzgersdorf


Hirdetések