Jenkei Dániel, 2019.08.22. | Úszás

Szabó-Feltóthy Eszter 400 vegyesen és 200 háton is egyéni legjobbjával lett negyedik a budapesti junior világbajnokságon.

"Számomra augusztus 20-án a 400 vegyessel indul a vb, ahol kicsit igyekszem majd bemelegedni és megszokni a hangulatot." - így fogalmazott honlapunknak Szabó-Feltóthy Eszter néhány nappal a budapesti junior világbajnokság előtt.

Nos, ha Eszter számára a bemelegítés egy világbajnoki negyedik helyet és tíz másodperccel megjavított egyéni csúcsot jelent, akkor nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy milyet úszik élesben.

A viccet féretéve, vasasos tehetségünk valószínűleg saját magát is jócskán meglepte, amikor előbb az előfutamban 4:45.45-el, a fináléban pedig sokáig vezetve 4:40.48-as idővel zárt. A dobogó végül nem sokon múlt, de ezzel ne is foglalkozzunk, ez így is lélegzetelállító teljesítmény.

Talán emiatt volt is bennünk egy kis félsz, amikor csütörtökön jött a fő szám, a 200 hát, hiszen egy ilyen megleptésszerű csúcsteljesítmény után nehezebb hozni az elvártat.

Márpedig a nagy cél a finálé volt 200 háton, de Eszter ezt is rendkívül éretten versenyezve tudta abszolválni: 2:11.70-et úszott délelőtt, és ötödikként kvalifikált az aznap esti döntőbe, pedig féltávnál még úgy tűnt, nem lesz elég gyors ehhez.

 

Ezek után kimondva kimondatlanul benne volt az éremszerzés reménye is a levegőben, ahol Dr. Egressy János tanítványa az előfutamhoz hasonló taktikával rukkolt elő, ötvennél még nyolcadikként fordult, a hajrában azonban egyre inkább jött föl, és végül ismét csak egy hajszállal maradt le a dobogóról.

A 2:10.92-es idő így is szép egyéni csúcs és egy újabb világbajnoki 4. helyet ért, ami miatt persze rögtön a célbaérés után maradt némi hiányérzet Eszterben. Összességében azonban csodásan teljesített, és hátra van még számára egy 200 vegyes a hazai világbajnokságon.
 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Hirdetések