Dobos Sándor, 2019.08.17. | Kosárlabda

Az NB I/B Piros-csoportjában szereplő Vasas Akadémia együttese egy amerikai egyetemi csapattal vívott felkészülési mérkőzést Pasaréten.

Az East Tennessee State University (ETSU) kosárlabdázói európai körúton járnak, Bécsből érkeztek Budapestre, de előtte Plzenben is játszottak például edzőmeccset. Mondani sem kell, hogy remek képességű játékosokból álló kerettel érkeztek Pasarétre is, ahová – Faragó Péter vezetőedzőnk tájékoztatása szerint – „bejelentkeztek”. Jól jött a kérés a mieinknek, hiszen minden edzőmeccs hasznos, erős ellenfelekkel szemben kiváltképp.

A Vasas Akadémia tavaly a 7. helyet szerezte meg a bajnokságban (azt megelőzően ezüstérmes volt), már egy ideje elkezdte a felkészülést a következő szezonra. A szakmai stáb bővült a nyáron, hiszen Harald Stein után újabb, nemzetközileg is elismert szakember csatlakozott a Vasas Akadémiához: a német válogatottal (166-szor húzhatta fel a nemzeti csapat mezét) világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes Stephen Arigbabu. A tréner az U18-as, U20-as és felnőtt csapatunk stábját erősíti, a juniorcsapatunk vezetőedzőjeként, a magas játékosok egyéni képző edzőjeként és a felnőttcsapat edzői teamjének tagjaként dolgozik.

Vezetőedzőnk örül az érkezésének, ahogyan az alábbi videóinterjúban elmondta. Faragó Pétert kérdeztük a játékoskeretben történt változásokról is. Egyetlen csere történt a keretben (az utánpótlásból érkező játékosok mellett): Katona Róbert abbahagyta a kosárlabdát és az edzői vonalon folytatja, érkezett viszont a Budapesti Honvédtól Debreceni Dániel – játszott is a szombati találkozón.

Részletek a videóban!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


NB I/B Piros-csoport, 2019/2020, az első öt forduló:

Szeptember 15., vasárnap:
Salgótarjáni KSE–Vasas Akadémia

Október 6., vasárnap:
Vasas Akadémia–Nyíregyháza Blue Sharks

Október 13., vasárnap:
Bajai Bácska–Vasas Akadémia

Október 20., vasárnap:
HOYA Pannon Egyetem Veszprém–Vasas Akadémia

Október 27., vasárnap:
Vasas Akadémia–Budapesti Honvéd SE

A bajnokság menetrendje itt érhető el.


Hirdetések