Jenkei Dániel, 2019.08.15. | Úszás

Vasasos résztvevője is lesz a budapesti junior úszóvilágbajnokságnak, amely augusztus 20-án veszi kezdetét.

Lázas előkészületek zajlanak már a Duna Aréna környékén, hiszen az úszósport egyik legfontosabb utánpótlás eseményét, a junior világbajnokságot rendezi meg fővárosunk augusztus 20. és 25. között.

A körítés a „rendes” vb-hez hasonló, tegnap például kiderült, hogy a verseny ideje alatt különleges technológiával fog világító Rubik-kockává változni az aréna, és az idén 75 éves Rubik Ernő találmánya lesz az esemény kabalája is.

A szakmai mutatókat nézve ez lesz a hetedik junior világbajnokság, és az első, amelyet Európában rendeznek. Az eseményen 14-17 éves lányok és a 15-18 éves fiúk indulhatnak, a magyar csapat pedig összesen 30 fővel képviselteti magát a rendkívül népes és erős mezőnyben.

Nagy örömünkre ott lesz a csapatban a Vasas tehetsége, Szabó-Feltóthy Eszter is, aki 200 vegyesen, 400 vegyesen és 200 háton áll rajtkőre. A fő szám ezek közül a 200 hát, amelyen egy hónappal ezelőtt 5. lett a junior Eb-n, minden továbbiról pedig már ő maga nyilatkozott a vasassc.hu-nak.

- Most már nagyon kezdjük érezni a hangulatot, komoly előkészületek zajlanak az uszodában, megkaptuk a hivatalos szereléseket, és éppen a csapatösszetartó edzőtáborra tartok a Duna Arénába, ahol együtt lesz a teljes válogatott. A verseny ideje alatt pedig majd a Margitszigeten lakunk egy szállodában. Számomra augusztus 20-án a 400 vegyessel indul a vb, ahol kicsit igyekszem majd bemelegedni és megszokni a hangulatot. Két napra rá lesz a nagyon fontos 200 hát, majd 23-án a 200 vegyessel zárom a programomat. Az utóbbi már igazából egy bónusz, valószínűleg nem ott fogom megrengetni a világot, 200 háton viszont szeretnék jól úszni, úgy érzem, erre van is esélyem a felkészülés alapján. Várom már, hogy vízbe ugorhassak, remélem, sok néző lesz kint, érkeznek a családtagjaim és a barátaim közül is többen.
 


Hirdetések